Καλύμματα Πισίνας

Τα προστατευτικά καλύμματα πισίνας εξυπηρετούν την ασφάλεια, την καθαριότητα ενώ συμβάλλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση τόσο στο λειτουργικό, όσο και στο κόστος συντήρησής της.
phoca_thumb_l_342
Προσφέρουν:
Ασφαλη λειτουργία, με την αποτροπή πιθανής ανεπιθύμητης πτώσης στην πισίνα μικρών παιδιών ή κατοικίδιων.
Καθαριότητα, υγιεινή και ελαχιστοποίηση της απαιτούμενης συντήρησης, γιατί προστατεύεται η πισίνα από τις ακαθαρσίες, φύλλα και βρωμιές που μαζεύονται από το φύσημα του αέρα.

Μείωση, στο ελάχιστο, των απωλειών νερού λόγω εξάτμισης και ταυτόχρονα σημαντική μείωση στην κατανάλωση χημικών προϊόντων καθαρισμού της πισίνας.automatic-safety-cover-with-aluminum-bars-1
Τα αυτόματα καλύμματα ασφαλείας και τα συρόμενα τηλεσκοπικά σκέπαστρα, εξασφαλίζουν επιπλέον απόλυτα από ανεπιθύμητες πτώσεις οιουδήποτε στην πισίνα.

Καλύμματα χειμώνα

wp_20131104_001Το κάλυμμα Wintercover αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την προστασία της πισίνας σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή σε περιπτώσεις που η πισίνα παραμένει αχρησιμοποίητη για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Με βάση το σχέδιο της πισίνας το κάλυμμα σχεδιάζεται ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνεια του νερού μαζί με τα επιχείλια, αν υπάρχουν. Με τον τρόπο αυτό η πισίνα παραμένει καθαρή από σκουπίδια, σκόνες ή ακόμα και μικρά ζώα που πολλές φορές πέφτουν μέσα.
Επιπλέον, η πισίνα προστατεύεται από τις ακτίνες του ήλιου, από τις καιρικές συνθήκες και τις απότομες θερμοκρασιακές μεταβολές. Στο κέντρο του καλύμματος υπάρχει σίτα για την απορροή του νερού της βροχής.
Τα καλύμματα Wintercover winter-cover-2κατασκευάζονται από δύο στρώσεις υλικού PVC υψηλής αντοχής το οποίο ενισχύεται εσωτερικά με ειδικό νηματοειδές πλέγμα. Διατίθεται σε δύο τύπους:
Wintercover 400 με βάρος 400gr/m2 και
Wintercover 580 με βάρος 580gr/m2 (για πισίνες μέχρι 50m2)

Μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση καλύμματος χειμώνα αποτελεί και το Hiver Luxe της γαλλικής  Aqualux.
Το Hiver Luxe είναι κατασκευασμένο από πυκνή πλέξη πολυαιθυλενίου, που προσδίδει αφενός άψογο αισθητικό αποτέλεσμα, διαφάνεια και ορατότητα του νερού που διακρίνεται εμφανώς κάτω από το κάλυμμα-  και ελάχιστο βάρος –μόνο 150 gr/m2 που το κάνει πανεύκολο στην τοποθέτηση.

Αυτόματα καλύμματα –Slat covers

Τα αυτόματα καλύμματα περσίδων ασφαλείας πισίνας, SLAT COVER, αποτελούν την πληρέστερη λύση κάλυψης της πισίνας, γιατί εξασφαλίζουν απλότητα, ακρίβεια, ταχύτητα,  καθαριότητα του νερού & ασφάλεια, όντας  το καλύτερο διαθέσιμο μέσο για την πρόληψη πτώσεων από ατύχημα σε μια πισίνα.slat-cover-1
Πρωτοπόρες στον τομέα των καλυμμάτων είναι η βελγική T&A και η γαλλική  (APF), τα καλύμματα των οποίων μπορούν να τοποθετηθούν υπέργεια ή εντός της πισίνας, ενώ  διαθέτουν σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα:
Συμμορφώνονται πλήρως με τις διατάξεις του γαλλικού πρότυπου ασφαλείας NF P 90 – 308 που σας επιτρέπει να απολαύσετε την πισίνα σας με απόλυτη ψυχική και πνευματική ηρεμία.
Το Slat cover προφυλάσσει την πισίνα σας από τις κρύες νύχτες και τις ψυχρές ριπές του ανέμου, διατηρώντας υψηλότερη θερμοκρασία νερού που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε την κολυμβητική εποχή της πισίνας σας  από τις αρχές της άνοιξης και να την επεκτείνετε μέχρι το προχωρημένο φθινόπωρο.
Οι περσίδες διαθέτουν υψηλό συντελεστή αδιαφάνειας που αναστέλλει τη φωτοσύνθεση και ως εκ τούτου την ανάπτυξη των άλγεων-φυκιών. Το νερό της πισίνας σας παραμένει έτσι καθαρότερο, εξοικονομώντας χρόνο φιλτραρίσματος καθώς  και προϊόντων επεξεργασίας- συντήρησης του νερού.
Οι περσίδες κατασκευασμένες από PVC 72 mm, έχουν UV προστασία και είναι κατασκευασμένες με τρεις κυψέλες αέρα ανά περσίδα, και ένα σύστημα αντι-παραμόρφωσης που περιορίζει την κλίση τους και τις καθιστά πλέον άκαμπτες και σταθερές στην επίπλευση τους στο νερό ( μέχρι 100 kg/m2).
slat-cover-2Στο τελείωμα του το κάλυμμα, όταν παραμένει κλειστό, ασφαλίζεται με συνδετήρες ασφαλείας, στο τοιχίο της πισίνας.
Ο άξονας εκτύλιξης είναι κατασκευασμένος από ανοδιομένο αλουμίνιο, ο χρόνος εκτύλιξης είναι περίπου 2-3 λεπτά, και το μοτέρ εκτύλιξης, λειτουργεί με παροχή 220V, ενεργοποιείται δε με το μπουτόν εκκίνησης.

Ισοθερμικά καλύμματα & Εκτυλικτές

isothermic-rolled-coverΤο ισοθερμικό κάλυμμα είναι μελετημένο ώστε να επιμηκύνει την κολυμβητική περίοδο μειώνοντας τις απώλειες θερμότητας. Η χρήση του πλέον θεωρείται επιβεβλημένη σε θερμαινόμενες πισίνες, καθώς μειώνει κατά 50% τουλάχιστον το λειτουργικό κόστος θέρμανσής της.
Οι φυσαλίδες του καλύμματος λειτουργούν ως μόνωση και ελαχιστοποιούν τις απώλειες θερμότητας που δημιουργούνται από την εξάτμιση . isothermic-2Το κάλυμμα τοποθετείται πάνω στο νερό της πισίνας, όπου επιπλέει χωρίς να συγκρατείται από πείρους, βίδες, άξονες ή κάποιο άλλο μέσο στήριξης όπως συνηθίζεται στα υπόλοιπα καλύμματα.
Η χρήση inox μηχανισμών-εκτυλικτών, για την τύλιξη -εκτύλιξη και αποθήκευση τους, προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα στη χρήση τους.

Τηλεσκοπικά συρόμενα σκέπαστρα

Αποτελούν μία από τις πληρέστερες λύσεις για κάλυψη της πισίνας, που συνδιάζει όλα τα πλεονεκτήματα ασφάλειας, καθαριότητας, συντήρησης και οικονομικής λειτουργίας. screen-shot-11-10-15-at-10-32-am-002
Ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η λειτουργία της πισίνας, υπό οιοσδηποτε κλιματολογικές συνθήκες, καθόλη τη διάρκεια του έτους .
screen-shot-11-10-15-at-10-32-am
Η συνεργασία με τη Vegametal Ισπανίας, από τους σημαντικότερους κατασκευαστές στο χώρο, εξασφαλίζει την κάλυψη κάθε πισίνας. Με εκτεταμένη γκάμα προιόντων, από χαμηλού ύψους τηλεσκοπικά στέγαστρα, μέχρι στέγαστρα κολυμβητηρίων και κατασκευές ειδικών απαιτήσεων και προδιαγραφών.
ΠΙΣΩ