Επίλυση προβλημάτων

1.ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

sharkinpoolanim

ΠΡΟΒΛΗΜΑ               ΛΥΣΗ
Η αντλία φιλτραρίσματος δεν λειτουργεί ! ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

1)     Είναι ο χρονοδιακόπτης ρυθμισμένος αλλά δείχνει λάθος ώρα.

2)     Ελέγχουμε την ασφάλεια 16Α στη θήκη του πίνακα αυτοματισμού (εάν είναι καμένη) τη συνδεσμολογία στον πίνακα αυτοματισμού.

3)     Ελέγχουμε τη συνδεσμολογία της αντλίας μήπως έχει αποσυνδεθεί κάποια κλέμμα ή καλώδιο.

ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

1)     Έχει γίνει εξαέρωση της αντλίας ;

2)     Είναι τα φίλτρα καθαρά ;

3)   Έχει φρακάρει η αντλία από σκουπίδια ή άλατα ;

Ο προβολέας δεν λειτουργεί ! 1)     Ελέγχουμε την ασφάλεια 6Α στην θήκη του πίνακα αυτοματισμού. (εάν είναι καμμένη)

2)     Ελέγχουμε την ασφάλεια 20Α του μετασχηματιστή.

3)     Ελέγχουμε τη λάμπα. Συνήθως είναι μαύρη όταν έχει καεί.

Για να αλλάξουμε προβολέα :

Ξεβιδώνουμε τον προβολέα (περιστρέφοντας αργά & τραβώντας ελαφρά προς τα έξω. Η μέγιστη στροφή είναι 90ο αφού το σύστημα είναι «μπαγιονέτ») και τον αντικαθιστούμε, αφού αποσυνδέσουμε το καλώδιο από την υπάρχουσα κλέμμα, που βρίσκεται σε κουτί διακλάδωσης μέσα στο στεγανό τμήμα του μηχανήματος.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΝΕΡO  ΘΑ ΚΑΕΙ

Η αντλία κάνει έντονο ή ασυνήθιστο θόρυβο ! 1)     Υπάρχουν ξένα σώματα μέσα στην τουρμπίνα ;

2)     Τα  ρουλεμάν έχουν φθαρεί (μεταλλικός θόρυβος).

3)     Ελέγχουμε τη στάθμη του νερού – πρέπει να καλύπτει τα 3/4 του σκίμμερ.

 

To νερό δεν κυκλοφορεί σωστά ! 1)     Στις  περισσότερες  περιπτώσεις, αυτό οφείλεται σε βρόμικα φίλτρα.  Αλλάζουμε ή καθαρίζουμε τα φίλτρα.

2)     Τροφοδοτείται επαρκώς με νερό η αντλία; Η στάθμη του νερού πρέπει να είναι στα 3/4 του skimmer.

3)     Είναι το ακροφύσιο εκτόξευσης νερού στη σωστή θέση;

4)     ‘Έχει η φτερωτή της αντλίας φύλλα ή άλλα σκουπίδια;

5)     Χάνουν νερά οι σωληνώσεις της αντλίας στις ενώσεις τους;

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΜΑΣ :

Ελέγχουμε τη σωστή λειτουργία του ρελέ διαφυγής/προστασίας μια φορά το μήνα – πατώντας το μπουτόν TEST, ο διακόπτης θα πέσει στη θέση “OFF” – (κάτι που πρέπει εξάλλου να κάνουμε και στο ρελέ διαφυγής του σπιτιού μας, ανεξάρτητα αν έχουμε ή όχι πισίνα)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ  ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ :
  • Βεβαιωνόμαστε ότι η στάθμη του νερού είναι στα 3/4 του skimmer. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό
  • Βεβαιωνόμαστε ότι οι αντλίες έχουν νερό και δεν λειτουργούν εν κενώ
  • Διατηρούμε στεγνό το χώρο των αντλιών
  • Για την επιθεώρηση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης χρησιμοποιούμε πάντοτε πτυχιούχο ηλεκτρολόγοstock-vector-hand-drawn-vector-illustration-of-an-happy-plumber-handyman-giving-thumb-up-125148389

***   Σε περίπτωση δυσκολιών καλέστε στο  23920 64413 το τμήμα  Εξυπηρέτησης Πελατών της mypool.

2.ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ  ΜΕΜΒΡΑΝΗ 

giphy

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΣΗ
Βρομιά στη «γραμμή του νερού» Καθαρίζουμε τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα στη «γραμμή του νερού» με το ειδικό καθαριστικό μεμβράνης και ένα σφουγγαράκι.  Βουρτσίζουμε καλά και καθαρίζουμε μια φορά το μήνα το κάτω μέρος του επιχειλίου.
Η μεμβράνη έχει «ξεκουμπωθεί» σε ορισμένα σημεία ! Επανατοποθετούμε τη μεμβράνη στον ειδικό οδηγό για τη μεμβράνη και ελέγχουμε τη σωστή τοποθέτηση. Αν η πισίνα είναι γεμάτη, για την επανατοποθέτηση της μεμβράνης, πρέπει να κατεβάσουμε τη στάθμη του νερού τουλάχιστον κατά 70 εκατοστά. Κουμπώνουμε καλά το ειδικό T-Profil (κορδόνι οδηγού μεμβράνης), χρησιμοποιώντας προσεκτικά ένα μικρό σφυρί.
Η μεμβράνη εμφανίζει «φουσκώματα» στον πυθμένα ! Έχει παγιδευτεί νερό μεταξύ πυθμένα και μεμβράνης εξαιτίας της χαμηλής  στάθμης του νερού της πισίνας και ποσότητας νερού από τον περιβάλλοντα χώρο. Η επισκευή απαιτεί εξειδικευμένο συνεργείο.
Εμφάνιση κηλίδων ! Άσπρες:                                                                             Έπεσε χλώριο απ’ ευθείας στην πισίνα, δηλαδή πάνω  στη μεμβράνη.  Οι κηλίδες είναι ανεξίτηλες.

Πράσινες:                                                                          Υπάρχουν άλγη. Bουρτσίζουμε τα τοιχώματα. Στη συνέχεια κάνουμε χλωρίωση σοκ και θέτουμε σε λειτουργία το σύστημα φιλτραρίσματος για αρκετές ώρες, αλλάζοντας συχνά τα φίλτρα.

Καφέ σκούρες:                                                                  Είναι πιθανό να οφείλονται σε σκουριά από μεταλλικό αντικείμενο ή ρινίσματα σιδήρου. Καθαρίζουμε με ασετόν. Είναι, επίσης, πιθανό να έχουν επικολληθεί άλατα στη μεμβράνη και να έχουν  πάρει την απόχρωση της σκουριάς. Καθαρίζουμε με Καθαριστικό Αλκαλικής Βάσης μεμβράνης, Αλγοκτόνο ή Viacal.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ  ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ :

  • Καθαρίζουμε τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα τη «γραμμή του νερού». Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε την εμφάνιση «σκιάς», η οποία είναι μετά δύσκολο να απομακρυνθεί και «χαλάει» την όψη της πισίνας μας
  • Δεν ρίχνουμε χλώριο και σιδηρά αντικείμενα στον πυθμένα της πισίνα μας. Έτσι, δεν θα δημιουργηθούν άσπροι ανεξίτηλοι λεκέδες και λεκέδες από σκουριά στη μεμβράνη

ΠΙΣΩ