Τελική επιφάνεια –μόνωση

Η τελική επιφανεια και η προσεκτική και πλήρης μόνωση του σώματος της πισίνας είναι κομβικής σημασίας,τόσο για το αισθητικό αποτέλεσμα, όσο και για τη λειτουργία και τη ζωή της πισίνας.
Αφενός, σε περίπτωση αστοχίας της μόνωσης, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με διαρροές που ταλαιπωρούν και διαβρώνουν την όλη κατασκευή και αφετέρου η επένδυση της πισίνας αποτελεί το αισθητικό τελείωμα, το φινίρισμα του έργου.
Μην υποτιμούμε ότι η τελική επιφάνεια της πισίνας είναι το υλικό με το οποίο ερχόμαστε σε επαφή, αυτό που μας έλκει να την απολαύσουμε. Το νερό, ένας ζωντανός οργανισμός, προσφέρει ευεξία, δροσιά και απόλαυση, όταν εξασφαλίζεται αποτελεσματικά η υγεία της κατασκευής, απαλλαγμένη από μήκυτες, βακτήρια κλπ ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς.
Η τελική επιφάνεια είναι η ασπίδα στη φθορά που προκαλείται από τη δράση των χημικών προϊόντων, τις συστολές και διαστολές που προκαλούν οι μεταβολές της θερμοκρασίας, η υπεριώδης ακτινοβολία και η γήρανση των υλικών.
Τα πλέον διαδεδομένα υλικά που χρησιμοποιούνται στην επένδυση των εσωτερικών επιφανειών πισίνας αποτελούν
• Μεμβράνη-liner
• Βαφή
• Πλακάκι-Ψηφίδα
• Χαλαζιακό κονίαμα -Pebble

Οπλισμένη Στεγανοποιητική Μεμβράνη

wp_20140724_004Η εφαρμογή της οπλισμένης στεγανοποιητικής μεμβράνης για την επένδυση πισίνας, συνδιάζει την άψογη μόνωση με ένα εξαιρετκό φινίρισμα τελικής επιφάνειας. Η χρήση της μεμβράνης, γνωστή ως liner τότε, ξεκίνησε από τις αρχές του ΄70, ιδιαίτερα στην Αμερική αλλά και σε πολλές βορειοευρωπαικές χώρες με δύσκολες κλιματικές συνθήκες και χαμηλές θερμοκρασίες. Έκτοτε, η χρήση της έχει επεκταθεί ραγδαία, αποτελώντας σήμερα το δημοφιλέστερο υλικό επένδυσης πισίνας στην Ευρώπη. Η εξέλιξη της αυτή οφείλεται στα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει.
● Είναι κατασκευασμένη από εξαιρετικής ποιότητος PVC, σε δύο στρώσεις, έχοντας swim-pool-linersως κεντρικό στρώμα- εσωτερική ενίσχυση, πλέγμα από υαλονήματα.
● Το υλικό και ο τρόπος κατασκευής της, την κάνουν ιδιαίτερα ανθεκτική και eco-friendly , με επιφάνεια χωρίς πορώδες, που την καθιστά αντιμηκυτιακή, απλή στη συντήρηση και τον καθαρισμό της, με μεγάλη διάρκεια ζωής.
● Ταυτόχρονα είναι υλικό μη τοξικό , ανθεκτικό στα χημικά και την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, που δεν αφήνει υπόλειμμα στο νερό.
● Διαθέτει υψηλούς συντελεστές συστολοδιαστολών, που προστατεύουν και δεν καταπονούν την κατασκευή από θερμοκρασιακές μεταβολές, εξασφαλίζοντας απόλυτη στεγανότητα.
● Σε αντίθεση με τις κατ135ασκευές που επενδύονται με άλλα υλικά τελικής επιφάνειας, η τεχνολογία της οπλισμένης στεγανοποιητικής μεμβράνης παρέχει την ευελιξία που επιτρέπει την επένδυση οποιουδήποτε σχήματος, οσοδήποτε περίπλοκου . Επιπροσθέτως,σε περίπτωση που απαιτηθεί κατά τη διάρκεια της ζωής της κάποια επισκευή, οι εργασίες αποκατάστασης της είναι ασύγκριτα ευκολότερες και με χαμηλό κόστος.
● Η ευρεία επιλογή του χρώματος της μεμβράνης , ώστε να αποδοθεί το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Από το γαλάζιο της θάλασσας, το μπεζ της άμμου, μέχρι πιο ιδιαίτερες σοφιστικέ αποχρώσεις -γκρι ,πετρολ κλπ ή και προχωρημένους συνδιασμούς, για ένα ξεχωριστό στυλ,όπως υαλοψηφίδα, βοτσαλωτό κλπ
Η mypool, συνεργάζεται με κορυφαίους κατασκευαστές, όπως την SOPREMA Ιταλίας, που εξειδικεύεται σε υλικά υγρομόνωσης, και κατασκευάζει ειδικά για πισίνα τις μεμβράνες FLAGPOOL, σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων και σχεδίων .mediteranneo-2
Όλες οι μεμβράνες που προσφέρονται από την εταιρεία μας, είναι εφοδιασμένες με πιστοποιητικά καταλληλότητας της ΕΕ και καλύπτονται με 10ετή εγγύηση στεγανότητας.

 Βαφή

Η βαφή ως επένδυση –υγρομόνωση των επιφανειών πισίνας, είναι η παλαιότερη μέθοδος, που σε πρώτη ¨ανάγνωση¨ αποτελεί μια οικονομική λύση, συγκριτικά με τους υπόλοιπους τρόπους επένδυσης. Αν, όμως, στον αρχικό προυπολογισμό της πρώτης βαφής, η διάρκεια ζωής της οποίας ποικίλει από 1-3 χρόνια, υπολογισθεί και το κόστος των απαιτούμενων επαναβαφών για το ίδιο χρονικό διάστημα, το οικονομικό αποτέλεσμα αλλάζει.
piscine-pubbliche-hotel-1Ανάλογα και με το είδος της βαφής- εποξειδική, ακρυλική κλπ, τη σχολαστική προετοιμασία των επιφανειών, την μέθοδο εφαρμογής και τα πρόσθετα προστατευτικά μπορούμε να αυξήσουμε το χρόνο ζωής της βαφής. Σε κάθε περίπτωση, η προετοιμασία των επιφανειών και η σωστή εφαρμογή, επιδρούν στο τελικό αποτέλεσμα.
Η επιφάνεια εφαρμογής πρέπει να είναι υγιής, σταθερή και απαλλαγμένη από υλικά που εμποδίζουν την πρόσφυση, όπως σαθρά, ξεφλουδισμένα χρώματα, σκόνη, λάδια κλπ. Εφόσον υπάρχουν μικρορωγμές, ή οπές, πρέπει να επιδιορθώνονται με στοκάρισμα των μικροανωμαλιών , πριν την εφαρμογή του υλικού.
Ακολουθεί καλό τρίψιμο ή αμμοβολή και εν συνεχεία προσεκτικός καθαρισμός και πλύσιμο των επιφανειών, ώστε να δημιουργηθεί το απαραίτητο λείο, σταθερό και στεγανό υπόστρωµα για την εφαρμογή του ειδικού ασταριού και κατόπιν του εποξειδικού χρώµατος ή ακρυλικής βαφής.

7tw-ga4iuf
Το τελικό στάδιο περιλαμβάνει, σε δύο στρώσεις την εφαρμογή της τελικής βαφής.
Η mypool εφαρμόζει , ανάλογα με την περίπτωση, ένα εκ των δύο πλέον αξιόλογων προιόντων βαφής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν .

  1. Eποξειδική επίστρωση διασποράς, δύο συστατικών, Serital, ελβετικό, μη τοξικό υλικό για βαφή και προστασία. Μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς αστάρι. Χρόνος επαναβαφής 1-2 έτη.
    Με την εφαρμογή, πάνω από την εποξειδική βαφή, ως προστατευτικό βερνίκι, ενός στρώματος διάφανης αλοιφατικής πολυουρεθάνης, που προσφέρει πρόσθετη προστασία σε UV ακτινοβολία, ο χρόνος επαναβαφής αυξάνεται σε 3 έως 4 χρόνια.
  2. Ακρυλική βαφή πισίνας Domoreflect pool, υβριδική, υδροαπωθητική και eco-friendly. Είναι οπλισμένη με ίνες, ελαστική, με δυνατότητα να γεφυρώνει τριχοειδείς ρωγμές, άριστη πρόσφυση και εξαιρετική καλυπτότητα . Δημιουργεί μεγαλύτερο πάχος φιλμ από την εποξειδική βαφή, έχει οικονομικότερη προετοιμασία υποστρώματος, και είναι ιδανικη και για πισίνες με ηλεκλτρόλυση άλατος.
    Χρόνος επαναβαφής – συντήρηση μετά από 3 χρόνια.

Κατάλληλα υποστρώµατα για την εφαρµογή εποξειδικής ή ακρυλικής βαφής δύο συστατικών είναι:
σκυρόδεµα, σοβάς, τούβλα, πέτρες, αµιαντόπλακες, γαρµπιλοµωσαικό, ταρατσόπλακες,

Πλακάκι & Ψηφίδα

SONY

Η χρήση κεραμικών πλακιδίων ως τελική επιφάνεια πισίνας, αποτελούσε μια από τις κλασσικές μεθόδους επένδυσης κολυμβητικων δεξαμενών και κολυμβητηρίων . Λόγω και της μεγάλης ποικιλίας σε τύπους, χρώματα, σχέδια και διαστάσεις πλακιδίων μπορεί να δώσει απαντήσεις σε πολλά γούστα.

SONY DSCΙδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη μόνωση , που πρέπει να προηγηθεί της επένδυσης με πλακάκια ή ψηφίδα. Δεδομένου ότι τα υλικά αυτά, παρά τη χαμηλή απορροφητικότητα τους σε νερό, δεν προσθέτουν στην υγρομόνωση της πισίνας, πρέπει να εξακριβωθεί η επάρκεια της μόνωσης, για να ακολουθήσει η τελική επένδυση. Το σώμα της πισίνας πρέπει να παραμείνει, γεμάτο με νερό για χρονικό διάστημα εβδομάδων, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση αστοχίας πριν την τοποθέτηση των πλακιδίων.
pool-wallpaper-1366x768Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν, κατά την τοποθέτηση, οι αρμοί που πρέπει να αφήνονται για την απορρόφηση των συστολοδιαστολών, που αποτρέπουν πιθανότητες αποκολλήσεων και επιμηκύνουν τη ζωή της επένδυσης.
Πλεονεκτήματα της επένδυσης με κεραμικά πλακίδια αποτελούν η αντοχή τους σε χαμηλές θερμοκρασίες, σε μηχανικές καταπονήσεις και η εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση και στα χημικά πισίνας.
resort_pool-wallpaper-1366x768Πλέον σύγχρονη εξέλιξη , είναι η επένδυση με υαλοψηφίδα, που εμφανίζει ποικιλία μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων, τέτοια που να επιτρέπει απεριόριστους συνδυασμούς, προσιτούς σε όλα τα γούστα. Παράγεται πλέον και σε πολύ μικρές μικρές διαστάσεις, ώστε, αφενός να εφαρμόζεται άψογα σε επίπεδες όσο και κυρτές ή κοίλες επιφάνειες και εφετέρου να καλύπτει τις όποιες κακοτεχνίες.
12-13-trendΠρουποθέτει και αυτή πολύ καλή μόνωση και αρμολόγηση κατά την τοποθέτηση της, κάτι που επιδρά σε χρόνο και κόστος, συγκριτικά με άλλες τελικές επιφάνειες. Αναλόγως με το συνδιασμό υαλοψηφίδων και το τελικό σχέδιο που θα προκύψει, το κόστος επένδυσης είναι υπολογήσιμο , αλλά το αισθητικό αποτέλεσμα με επένδυση ψηφίδας είναι εντυπωσιακό και δίνει ένα ιδιαίτερο στυλ στην πισίνα.24-25-trend

Pebble-Χαλαζιακό Ρητινικό Σύστημα

xalaziaki_ft_newΗ επένδυση των εσωτερικών επιφανειών της πισίνας με τα ειδικά κονιάματα από χαλαζιακά υλικά (PEBBLE), δημιουργούν μια επίπεδη και ομαλή λεπτόκοκκη επιφάνεια με χαρακτηριστικά φυσικής αίσθησης άμμου,ενώ προσδίδουν υψηλή αισθητική στην πισίνα μέρα και νύχτα.
strop-01-013
Τα συστήματα τελικής επένδυσης Pebble, σύνθεση των ειδικών χαλαζιακών κονιαμάτων πάχους 8-10 mm με τις ειδικές διαφανείς ρητίνες (epoxy, PU, acrylic), βασίζεται στην πιο σύγχρονη τεχνολογία τροποποιημένου τσιμέντου με ειδικά πολυμερή και πρόσμικτα.
57

Οι κόκκοι αδρανών και τα υαλοσφαιρίδια που περιέχονται, μειώνουν τη διαπερατότητα του υλικού και του προσδίδουν υψηλή αντοχή, με παντελή απουσία πόρων, που αποτρέπει τη δημιουργία εστίας μικροβίων.

Δημιουργούν αντιολισθηρές, ανάγλυφες επιφάνειες, ανάλογα με την κοκκομετρία που θα επιλεγεί και προσφέρουν απολύτως φυσική αίσθηση, εκμηδενίζουν τον κίνδυνο εκδορών ενώ ελαχιστοποιούν την απαιτούμενη συντήρηση σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας της πισίνας.
54
Οι έγχρωμοι κόκκοι χαλαζία και άλλων αδρανών σε συνδυασμό με τους γυαλιστερούς κόκκους και τα υαλοσφαιρίδια της τελικής επιφάνειας, ανακλούν το φως προσδίδοντας άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση.

ΠΙΣΩ