Oδηγίες κλεισίματος (Χειμώνας)

A couple of polar bears enjoy their new swimming pool - a refurbished igloo . . .
A couple of polar bears enjoy their new swimming pool – a refurbished igloo . . .

Για τη μακροζωία της πισίνας μας πρέπει να την αφήνουμε γεμάτη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η ύπαρξη νερού ελαχιστοποιεί τις συστοδιαστολές που θα συνέβαιναν αν η πισίνα ήταν εκτεθειμένη κατ’ευθείαν στις έντονες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις μεταξύ μέρας και νύχτας του χειμώνα.

Καλό είναι να λειτουργούν τα μηχανήματα της πισίνας μας και τους χειμερινούς μήνες για 2-4 ώρες τη μέρα. Στο διάστημα αυτό προσθέτουμε κανονικά τις απαραίτητες ποσότητες χημικών, σύμφωνα με τις αναγραφόμενες δοσολογίες.

Αν πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει η λειτουργία της πισίνας, τότε ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία κατά γράμμα :

  1. Κατεβάζουμε το pH του νερού στο 6,8
  2. Κατεβάζουμε τη στάθμη του νερού κατά 50 – 60 cm με μια εμβαπτιζόμενη αντλία, ώστε να μη πλημμυρίσει η πισίνα από τις βροχοπτώσεις (εφόσον δεν υπάρχει υπερχείλιση ασφαλείας)
  3. Καθαρίζουμε και σκουπίζουμε προσεκτικά τη μεμβράνη και ειδικά τη «γραμμή του νερού»
  4. Βάζουμε το ρελέ διαφυγής στη θέση «OFF» και κατεβάζουμε τις ασφάλειες στον πίνακα
  5. Βγάζουμε την αντλία, την στεγνώνουμε και την φυλάμε σε μέρος ξηρό, και όχι στον ίδιο χώρο με τα χημικά. Κατά την διάρκεια του χειμώνα γυρίζουμε 2-3 φορές τη φτερωτή ώστε να μην κολλήσει
  6. Βάζουμε στην πισίνα 1 lt αλγοκτόνο χειμώνα για κάθε 30 m3 νερού (απ’ευθείας στο νερό, περιμετρικά της πισίνας). Στα compoact μηχανήματα βγάζουμε και πλένουμε τα σακκόφίλτρα και τα καλαθάκια και τα αποθηκεύουμε

cartoon121111

ΠΙΣΩ