Ηλεκτρομηχανολογικός Εξοπλισμός- Η/Μ πισίνας

Η εκτίμηση των αναγκών του έργου σε Η/Μ εξοπλισμό, προκύπτει από την ολοκληρωμένη διαστασιολόγηση και τον όγκο νερού που πρέπει να ανακυκλοφορεί και να φιλτράρεται καθημερινά στο μηχανοστάσιο της πισίνας. Ο χώρος τοποθέτησης, η διάταξη και η επιλογή, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, αποτελούν ζωτικής σημασίας αποφάσεις για το άψογο τελικό αποτέλεσμα.
Η επάρκεια των αντλιών, της κινητήριας δύναμης της εγκατάστασης, καθώς και το ποιοτικό σύστημα φίλτρανσης, θα διασφαλίσουν καθαρό , υγιεινό, κρυστάλλινο νερό, κατάλληλο να εγγυηθεί τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας.
Το μηχανοστάσιο, που, με δυό λόγια, αποτελεί την καρδιά και τους πνεύμονες της πισίνας, πρέπει να αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτερης φροντίδας και προσοχής, εξοπλισμένο με υψηλής ποιότητας μηχανισμούς και υλικά που εγγυώνται την απόλυτη ασφάλεια και λειτουργικότητα της πισίνας σας.

Κλασσικό-Συμβατικό Μηχανοστάσιο

Ο χώρος τοποθέτησης του απαραίτητου Η/Μ εξοπλισμού, που συνηθίζουμε να αποκαλούμε μηχανοστάσιο της πισίνας, είναι το ΄αρχηγείο΄της όλης κατασκευής , και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε.engine-room-diagram
Πρέπει να είναι λειτουργικό, ασφαλές , εύκολα προσβάσιμο, να επιτρέπει την άνετη εκτέλεση ελέγχων, ρυθμίσεων και επισκευών. Εκεί καταλήγουν τα δίκτυα ρεύματος , νερού και αποχέτευσης, επομένως απαιτείται στεγανότητα, καλός φωτισμός και επαρκής εξαερισμός, για να αποφεύγονται υγρασίες και μούχλα.
Τοποθετείται πλησίον ή σε επαφή με την πισίνα, για να μειωθούν οι αποστάσεις που διανύουν τα δίκτυα σωληνώσεων ανακυκλοφορίας και φίλτρανσης, από τα εντοιχισμένα εξαρτήματα στο σώμα της πισίνας, μέχρι τις αντλίες και τα φίλτρα, για την αποφυγή αστοχιών. Δίνεται ιδιαίτερη επιμέλεια στην ορθή διάταξη και στερέωση καθώς και στις απαραίτητες συνδέσεις. Σε εμφανές σημείο τοποθετούνται ο κεντρικός ηλεκτρολογικός πίνακας και οι πίνακες ελέγχου και λειτουργίας εξοπλισμού, φωτισμού και πρόσθετων, όπως θέρμανση, ηλεκτρόλυση, αυτόματη ρύθμιση-δοσομέτρηση, παιχνίδια νερού κλπ.
classic-pool-engine-room

Για τη mypool, το κλασσικό μηχανοστάσιο, αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη κατασκευή, σε μεγάλου μεγέθους πισίνες, επαγγελματικά έργα με μεγάλο αριθμό λουομένων, αλλά και σε περιπτώσεις σύνθετων ιδιωτικών έργων με αρκετά extras & accessories

Compact

compact ΜΧ18 - isothermal cover compact-customised-technical-box-with-electrolysis pool panels with built in compact system liner pool with corner stairway
Εναλλακτικά με το συμβατικό μηχανοστάσιο, τις τελευταίες δεκαετίες αναπτύσσονται τεχνολογίες και εξοπλισμος Compact μηχανοστασίου πισίνας. Με τους compact μηχανισμούς, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χώρου, χρόνου κατασκευής και γενικότερα η απλοποίηση της όλης κατασκευής. Παράλληλα, ελαχιστοποιούνται τα εντοιχισμένα δίκτυα και οι σωληνώσεις, άρα και η πιθανότητα αστοχίας και διαρροών, ενώ και κοστολογικά παρέχουν σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα.
Μεγάλοι κατασκευαστικοί οίκοι, έχουν ασχοληθεί και εξελίξει σημαντικά την τεχνολογία compact, διαθέτοντας ποικιλία τύπων, όπως

•Εντοιχισμένα ή επικαθήμενα,
•Με φωτισμό LED,
•Σύστημα Ηλεκτρόλυσης Άλατος,
•Αντίθετη κολύμβηση –Jet Stream
•By Pass , προετοιμασία θέρμανσης κλπ

Σε ιδιωτικές πισίνες μικρών διαστάσεων, όταν υπάρχει ενδιαφέρον για πισίνα χωρίς άδεια ή με ελεγχόμενο προυπολογισμό, οι πισίνες με compact μηχανισμό φίλτρανσης αποτελούν μια ιδανική οικονομική και εγγυημένη λύση που η mypool μπορεί να σας προσφέρει ανεπιφύλακτα.

ΠΙΣΩ