Ηλεκτρόλυση άλατος

To σύστημα ηλεκτρόλυσης άλατος, προσφέρει στην πισίνα υγιεινό, κρυστάλλινο νερό απαλλαγμένο από βακτηρίδια και μύκητες. Αποφεύγονται οι ερεθισμοί του δέρματος, το κοκκίνισμα των ματιών και οι δυσάρεστες οσμές, γιατί καταργεί εντελώς τη χρήση ταμπλετών χλωρίου αργής διάλυσης.

Παράλληλα συμπιέζεται το κόστος χρήσης της πισίνας, αφού το αλάτι που χρησιμοποιείται είναι κατά πολύ φθηνότερο από το χλώριο στερεής ή υγρής μορφής και, πρακτικά, δεν χρειάζεται ανανέωση.

Επιτυγχάνεται συνεχής παραγωγή απολυμαντικού  με  την προσθήκη αλατιού μία φορά, στο ξεκίνημα κάθε κολυμβητικής σαιζόν.

Η ηλεκτρόλυση άλατος θεωρείται η πιο φιλική προς το περιβάλλον μέθοδος απολύμανσης.

Στο σύστημα ηλεκτρόλυσης  περιλαμβάνονται:

  1. Κεντρική  Μονάδα ελέγχου του νερού  με ψηφιακές ενδείξεις λειτουργίας , που ρυθμίζει την παραγωγή του απολυμαντικού.
  2. Θάλαμος ηλεκτρόλυσης,  με ηλεκτρόδια εναλλασσόμενης πολικότητας, λειτουργία  που περιορίζει τη δημιουργία επικαθήσεων ασβεστίου και επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής τους

Από τους πρωτοπόρους στα συστήματα ηλεκτρόλυσης άλατος, είναι η Αμερικανική εταιρία Hayward, που διαθέτει δύο βασικούς τύπους , το Aquarite – pro και το Salt & swim, η επίσης αμερικανική Pentair με το i-chlor, καθώς και η κορυφαία ισπανική BSV-BSPOOL, με μεγάλη γκάμα προϊόντων, ανάλογα με τον όγκο νερού και τους επιθυμητούς αυτοματισμούς. Όλες οι συσκευές ηλεκτρόλυσης προσφέρουν πολύ εύκολη εγκατάσταση.

bsv-evo
BSV EVO

H ύπαρξη αισθητήρα θερμοκρασίας νερού και ενσωματωμένου μαγνητικού διακόπτη ροής, δίνει τη δυνατότητα να αυξομειώνεται η παραγωγή απολυμαντικού και να διακόπτεται εντελώς, όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 10 0 C.

kit-advanced-opr-bsv

KIT ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ OPR- ΕΛΕΓΧΟΣ ΡΥΘΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗΣ – ΠΛΗΡΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ

i-chlor-pentair
I-CHLOR PENTAIR

Το σύστημα απολύμανσης με ηλεκτρόλυση άλατος Aqua rite – pro για μεγαλύτερο όγκο νερού, επαγγελματικές κατασκευές με πλήρη αυτοματισμό, αποτελεί  μία  σημαντική τεχνολογική εξέλιξη όλων των συστημάτων χλωρίωσης , κατάλληλο για όλους του τύπους πισίνας. Περιλαμβάνει αυτοκαθαριζόμενο θάλαμο ηλεκτροδίων έτσι ώστε να αυξάνει την ζωή των ηλεκτροδίων και να μειώνει το κόστος συντήρησης.

aquarite-pro-hayward
AQUARITE PRO HAYWARD

Τα συστήματα ηλεκτρόλυσης άλατος, σε συνδιασμό με CONTROLLER PH- και  δοσομετρική αντλία για τον  έλεγχο και δοσομέτρηση του ΡΗ- ως πρόσθετο εξοπλισμόεγκαθίστανται εύκολα  εντός του μηχανοστασίου, πλησίον της αντλίας ανακυκλοφορίας, και προσφέρουν την αποτελεσματικότερη και  καλύτερη προστασία .

ΠΙΣΩ