Επιχείλια Υλικά διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου

Οι αρχιτέκτονες, οι διακοσμητές αλλά και οι πιο έμπειροι επαγγελματίες στο χώρο της πισίνας, συμφωνούν ότι τα δύο βασικότερα στοιχεία μιας πισίνας που την κάνουν αξέχαστη, είναι η καθαρότητα του νερού της και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, που ξεκινά από το είδος των επιχειλίων της.
Είναι ευρύτερα γνωστό πως από την αρχαιότητα ακόμη, η χρήση φυσικών πετρωμάτων και μαρμάρων ήταν πολύ διαδεδομένη τόσο στα ρωμαϊκά λουτρά, όσο και αργότερα στα τουρκικά μπάνια.
Οι προσπάθειες να γίνει η πισίνα πιο προσιτή, οδήγησε στην αναζήτηση και εφαρμογή και άλλων υλικών όπως τα τεχνητά επιχείλια από τσιμεντοειδή προιόντα ή κεραμικό. Μέχρι την προηγούμενη δεκαετία, τα δύο αυτά υλικά, το τσιμέντο και το κεραμικό, κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος των κατασκευαζόμενων κολυμβητικών δεξαμενών.qykdfjjk-h
Σήμερα πια, χάρη στην ανάπτυξη του κλάδου της πισίνας από την μία πλευρά, καθώς και οι δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία στην επεξεργασία των φυσικών πετρωμάτων, επέβαλαν τα μάρμαρινα επιχείλια, ως το υλικό που δίνει ιδιαίτερο ύφος και στυλ στην διακόσμηση της πισίνας.
Το υλικό που θα επιλέξουμε να διακοσμήσει τον περιβάλλοντα χώρο γύρω από την πισίνα, πρέπει, να ολοκληρώνει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα της πισίνας.
Μέσα από την ποικιλία των υλικών που διατίθενται, να σημειώσουμε τα ξύλινα ντεκ, τα μαρμάρινα δάπεδα σε διάφορα πάτερν τοποθέτησης, τα κεραμικά πλακίδια, τις ειδικές τσιμεντοκονίες και τα βωτσαλωτά
Εκτός, όμως από το αισθητικό αποτέλεσμα , τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο περιβάλλων χώρος για την άνεση και την ασφάλεια των χρηστών είναι :

  • Αντιολισθηρή , αντιπαγωτική επιφάνεια, για ασφαλή πρόσβαση στο νερό.
  • Κακός αγωγός της θερμότητας, να μην υπερθερμαίνεται από τον ήλιο το καλοκαίρι.
  • Λειτουργικότητα και ευκολία στην συντήρηση και την διατήρηση καθαριότητας.
  • Αντοχή στο χρόνο και τη διάβρωση με χαμηλό κόστος συντήρησης.

Το γεγονός είναι ότι παρέχεται η δυνατότητα μεγάλης ποικιλίας, από τις οικονομικότερες έως τις ακριβότερες επιλογές διακόσμησης μιας πισίνας που βρίσκονται σήμερα στην διάθεσή σας, προκειμένου να κάνετε και την δική σας πισίνα μοναδική.
ΠΙΣΩ