Oδηγίες έναρξης (Άνοιξη)

Polar Bears Global Warming
Polar Bears Global Warming

Αν χρειάζεται να αδειάσουμε την πισίνα μας χρησιμοποιούμε μια εμβαπτιζόμενη αντλία.

Καθαρίζουμε μέσα-έξω με Viacal για τα άλατα τα compact μηχανήματα ανακυκλοφορίας, τους κάδους, τα φίλτρα και τα καλαθάκια συγκράτησης φύλλων και τα επανατοποθετούμε.

Καθαρίζουμε το εσωτερικό της πισίνας χρησιμοποιώντας το ειδικό καθαριστικό αλκαλικής βάσης και κατόπιν συμπληρώνουμε την απαιτούμενη ποσότητα νερού, που πρέπει να καλύπτει τα 3/4 του skimmer. Αν υπάρχουν άλατα, χρησιμοποιούμε Viacal για τα άλατα. Για δική μας διευκόλυνση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιεστικό νερού.

Για να επανασυνδέσουμε την αντλία ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία :

  1. Ελέγχουμε αν το ρελέ διαφυγής είναι στη θέση «OFF«
  2. Τοποθετούμε την αντλία στη θέση της. Οι σωληνώσεις μας καθοδηγούν στη σωστή τοποθέτηση της
  3. Γεμίζουμε την αντλία με νερό χρησιμοποιώντας το λάστιχο ποτίσματος (εξαέρωση)
  4. Συνδέουμε τις σωληνώσεις και σφίγγουμε προσεκτικά τα κολάρα
  5. Ελέγχουμε την κατάσταση των καλωδίων. Επανασυνδέουμε το ηλεκτρολογικό «φις» της αντλίας και του προβολέα στο κουτί διακλάδωσης. Η εργασία αυτή πρέπει να γίνεται από πτυχιούχο ηλεκτρολόγο
  6. Ελέγχουμε τη στεγανότητα των σωληνώσεων και της αντλίας, και κλείνουμε το καπάκι του χώρου των αντλιών
  7. Βάζουμε το ρελέ διαφυγής στη θέση «ON» και ανεβάζουμε τις ασφάλειες στον πίνακα. Μια φορά το μήνα ελέγχουμε τη σωστή λειτουργία του ρελέ διαφυγής απλά πατώντας το μπουτόν TEST επί του ρελέ διαφυγής (ο διακόπτης θα πρέπει να πέσει στη θέση “OFF”)

Τώρα που γέμισε με νερό η πισίνα μας, ελέγχουμε το pH και το διορθώνουμε αν χρειαστεί Δοσολογία: Στα 100 m3 νερού για να μειώσουμε το pH κατά 0,1 μονάδα προσθέτουμε στην πισίνα 1 kgr pH MINUS.

Κάνουμε χλωρίωση σόκ  – Δοσολογία έναρξης: Στα 100 m3 νερού χρησιμοποιούμε 2 kgr

Προσθέτουμε αλγοκτόνο – Δοσολογία έναρξης : Στα 100 m3 νερού χρησιμοποιούμε δοσολογία έναρξης 1,5 lt. (δοσολογία συντήρησης 0,5 lt ανά 20ήμερο)

Ρυθμίζουμε το χρονοδιακόπτη στις απαιτούμενες ώρες λειτουργίας

bathinsea

 Σημαντική παρατήρηση-Δεν ξεχνάμε :

  •  ΑΝΑΝΕΩΣΗ  ΝΕΡΟΥ

Είναι απαραίτητο, σε κάθε σεζόν, να αλλάζουμε περίπου το 1/3 του νερού που περιέχεται στην πισίνα, για να ελαχιστοποιήσουμε την περιεκτικότητα σε χλωραμίνες, μεταλλικά άλατα και σταθεροποιητές, που προέρχονται από τη διάλυση του χλωρίου.

Συνιστάται η πλήρης αλλαγή του νερού μετά την πάροδο τριών (3) χρόνων για τις ιδιωτικές πισίνες, και δύο (2) χρόνων για τις επαγγελματικές πισίνες (με νερό πόσιμο, χαμηλής περιεκτικότητας σε άλατα και απαλλαγμένο από μέταλλα).

Ένας ακόμη λόγος για να αναπληρώνουμε το νερό είναι το γεγονός ότι με την πάροδο του χρόνου το νερό «γηράσκει». Ως αποτέλεσμα τα προϊόντα απολύμανσης χάνουν την αποτελεσματικότητα τους και καταναλώνουμε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.

  • ΦΙΛΤΡΑΡΟΥΜΕ ΤΗ  ΜΕΡΑ

Κατά τη διάρκεια της ημέρας δημιουργούνται τα άλγη (φαινόμενο φωτοσύνθεσης). Γι’ αυτόν το λόγο, το 75% των ωρών που λειτουργεί το σύστημα πρέπει να είναι με το φως της μέρας, όπου η διαδικασία της φωτοσύνθεσης είναι σε εξέλιξη.
π.χ.: αν λειτουργούν τα μηχανήματα 8ώρες συνολικά τη μέρα, τότε οι 6ώρες πρέπει να είναι με το φως της μέρας.

ΠΙΣΩ