Σκελετός πισίνας

Κλασσική σκυροδέτηση σκελετού πισίνας

Σε κάθε έργο, μπορούμε να επιλέξουμε από μία μεγάλη ποικιλία μεθόδων κατασκευής και υλικών, ανάλογα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και επιθυμίες, τις ειδικότερες συνθήκες , το χρονοδιάγραμμα του έργου και το διαθέσιμο budget.
O σκελετός, ο φέρων οργανισμός της πισίνας δηλαδή, κατασκευάζεται από οπλισμένο σκυρόδεμα, σύμφωνα με τη στατική μελέτη της άδειας και τη χρήση ξυλοτύπων. Η κλασσική σκυροδέτηση έχει το πλεονέκτημα απεριόριστων εφαρμογών όσον αφορά το σχήμα, τις διαστάσεις και τον τύπο της πισίνας -skimmers, περιμετρική υπερχείλιση είτε πλευρικό καταρράκτη.
Παράλληλα δεν δημιουργεί περιορισμούς στην επιλογή τελικής επιφάνειας της πισίνας -πλακάκι, ψηφίδα, μεμβράνη, εποξειδική βαφή ή σύστημα pebble.
Αποτελεί όμως μια μέθοδο κατασκευής πισίνας, που η επιτυχής εφαρμογή της έχει τις λεπτομέρειες και τα μυστικά της. Προκειμένου να αποφέρει τέλειο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι είναι αρκετά χρονοβόρα, με συνήθως υψηλό προυπολογισμό, απαιτεί άψογο συντονισμό συνεργείων σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη και τους μηχανικούς του.
Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος, η mypool χάρη στην πολυετή εμπειρία των στελεχών της, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση επιτυχούς ολοκλήρωσης του όλου έργου,

Σκελετός πισίνας με πάνελς - Ενεργά καλούπια

Αποτελεί μια μέθοδο που συνεχώς κερδίζει έδαφος την τελευταία δεκαετία. Για την κατασκευή του σκελετού της πισίνας γίνεται αρχικά η συναρμολόγηση, έτοιμων, προκατασκευασμένων καλουπιών (πανέλς), στο σχήμα και διαστάσεις που έχουν προεπιλεγεί. Ακολουθεί ο οπλισμός και η σκυροδέτηση ολου του σκελετού, – πυθμένας και τοιχία συνήθως με ένα ρίξιμο, γεγονός που εξασφαλίζει τη μονολιθικότητα της κατασκευής. Σημειωτέον ότι, τα πάνελς δεν αφαιρούνται μετά τη σκυροδέτηση, παραμένουν και συμμετέχουν στη στατικότητα της κατασκευής και γι αυτό αποκαλούνται «ενεργά καλούπια».

pool panels assembly concreting pool plastering liner pool concreting-active molds pool

Η επιτυχία της μεθόδου έγκειται στην ταχύτητα, ακρίβεια αλλά και την στιβαρότητα της – monoblock κατασκευή . Ανάλογα και με τον τύπο καλουπιών που θα χρησιμοποιηθούν, μπορούν να υλοποιηθούν διαφόρων τύπων πισίνες, χωρίς περιορισμούς σε σχήμα, μέγεθος ή την τελική επιφάνεια.
Προκειμένου να ανταποκριθεί η mypool στην αυξανόμενη τάση εφαρμογής πισίνας με πάνελς, κατά προτίμηση όμως με συνεχή monoblock σκυροδέτηση, μέσα από πλήθος κατασκευαστών, έχει επιλεγεί η συνεργασία με τις κορυφαίες Γαλλικές  SolidPool, με δύο τύπους καλουπιών, και η  Mondial Piscine.
Συμπερασματικά, η πισίνα με ενεργά καλούπια βασίζεται στην προετοιμασία, τυποποίηση και εξοικονόμηση εργατικών και υλικών κατασκευής είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον,ενώ, κατά κανόνα, πλεονεκτεί σε τελικό κοστολόγιο καθώς και σε χρονοδιάγραμμα εργασιών έναντι της πισίνας με κλασσική σκυροδέτηση ξυλοτύπων.

ΠΙΣΩ